3. december – historien om Villy og Nielsen

I dag åbner vi 3. låge i min lille julekalender om Villy og Nielsen. Måske læste du også med i går? En julekalender for børn og barnlige sjæle, og du kan selv vælge hvor meget af teksten du tager med, alt efter hvor gammelt dit barn er.

3. december

Vi er nået til 3. december, og dermed er der efterhånden pyntet godt op i det lille hjem på Nørrebro.
Villy forstår ikke rigtigt hvad det skal til for, ud over at blive pillet ned igen, hurtigst muligt. Mor ser allerede lidt træt ud, og far tænker på hvordan det bliver, når juletræet kommer frem.

Nå, men midt i alt pynten er der dukket et lille skilt frem, nede ved gulvet, ved en lem, som Villy ikke har lagt mærke til før. Egentlig mener han at han er ret godt bekendt med hvad der foregår af ting og sager, især i gulvhøjde, da han jo er det mindste i huset. Men den der lem, den har han ikke lagt mærke til før.

Ved lemmen er der et lille lys, føromtalte skilt og lidt meget småt julepynt. På skiltet står der “Nielsen”, med snirklede bogstaver, og Villy undrer sig. Der er da ikke nogen af dem, ham, Baar, Muar og Alice der hedder Nielsen?

Mon Nielsen er en fællesbetegnelse for dem alle 4? Måske betyder Nielsen i virkeligheden “Her er vores gulv”. Eller også betyder det noget helt andet. Villy forstår det i hvert fald ikke. Og hvad med det der julepynt? Det er så småt at det næsten er svært at få fingre i. Og hvis der er noget Villy godt kan lide, så er det at få fingre i ting. Alle de ting han overhovedet kan.

Husk du kan altid finde links til de nyeste indlæg på Sættekassens facebookside, følg gerne med! I morgen kommer 4. afsnit i julekalenderen, og måske får vi endelig lov at møde ham Nielsen…?

Signature

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar