10. låge. 10. låge i den lille julekalender om Villy og Nielsen og julen.  Det her er jo en julekalender for børn og barnlige sjæle, og du kan selv vælge hvor meget af teksten du tager med, alt efter hvor gammelt dit barn er. Glæd dig, i dag bliver det spændende!

10. december

Dagen i dag startede meget tidligt for Villys vedkommende. Han vågnede nemlig halv fire, fordi han hostede. Og da han rejste sig op i den lille seng, tabte han sutten. Bogstaveligt talt. Sutten røg helt ned på gulvet og trillede ind under sengen. Og Villy måbede.

For nede på gulvet, foran hans seng, der stod der en lille mand med rød hue og et stort og langt skæg. Det var Nielsen. Tænk at Nielsen kom for at besøge ham! Eller hvad man nu siger. For Nielsen bor jo også i lejligheden. Faktisk boede han der før Villy flyttede ind.

Men der stod han, Nielsen i lille lave person. Og vinkede. Og sagde “Hej”, med sådan en sjov, lidt lys stemme. Der samtidig var lidt hæs. Men Villy kunne høre hvert et ord, og han så ham jo med egne små (eller store, for Villy har faktisk ret store øjne, det siger alle) øjne.

Og de snakkede. Villy spurgte om det var ham, Nielsen og Fru Nielsen der spiste snolder hver aften, og Nielsen rystede på hovedet, og de blev enige om at det måtte være Baar og Muar. Han spurgte ham også om Nielsen og Fru Nielsen virkelig havde en masse bittesmå møbler og bittesmå stykker mad. Og det sagde Nielsen at det passede. Møblerne havde han selv lavet, og det var ikke altid helt nemt, at lave så små ting. Men det var lykkedes, og han var jo også i træning. Man lærer mange ting, når man er så gammel.

Villy synes simpelthen det var så spændende! Nielsen rakte ham sutten, og Villy lagde sig forbløffet ned og sov igen, helt uden at kalde på Baar og Muar. Og de vågnede først lidt over seks og undrede sig over den dejlige og rolige og lange nat. Men Villy vidste bedre. Han vidste han havde mødt Nielsen!

Husk du finder alle tidligere dele af historien lige her, og at der i morgen kommer et spritnyt mandagsafsnit!

One thought on “10. december – historien om Villy og Nielsen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.