Hvordan vælger man den bedste sut til baby

Villy, 2 år

Ja, som overskriften siger, nu varer det ikke længe før Villy går fra at være “Villy, 1,5 år” til at være “Villy, 2 år”. Det er vildt. Tænkt vi har haft ham i T O år! Vi har holdt ham kørende, og sådan rent objektivt, er det da gået rimelig fint…

Tænk man snart er mor til en 2 årig? En 2 årig der snart skal være storebror, men det er en anden snak. Nu skal det handle om Villy. Verdens bedste Villy. Vilde Villy. Vores Villy!

Villy, 2 år – dagen!

Villy bliver 2 år, her lidt efter påske, og midt under en eventuel lockout eller strejke. Vældig spændende hvad vi skal! HVIS det hele går i orden, så har jeg fri den dag, sammen med Villy, og så tror jeg vi skal i Zoologisk have, hvis ellers vejret er med os. Om eftermiddagen kommer der lidt gæster og fejrer ham, til tidlig aftensmad, Villy-style, samt lidt kage, tænker jeg-

I weekenden fejrer vi ham en gang til, efter samme princip. Villy aner jo endnu ikke en dyt om fødselsdage og gaver, men mon ikke han vil synes om at der kommer nogen og fejrer ham, leger og måske har nyt legetøj med? Man har vel lov at håbe!

Villy er vild med mors hjemmebagte knækbrød – eller “prikbrød”, som han kalder det. Han ved hvor dåsen står, og går gerne ud og henter det.

Villy, 2 år – status

Villy snart 2 år. Han er er lige gået op i størrelse 92 i tøj, det er vist ret normalt, måske en smule til den lille side. Han skyder ellers i vejret, synes vi.

Han fik lagt dræn i begge ører her i slutningen af februar, og ørelægen sagde at det var godt vi gjorde det – der var meget væske derinde! Det var en hård dag, synes jeg. Hold op hvor jeg hylede. Han skreg også som en stukken gris, da han blev lagt i narkose, men efterfølgende har der intet været at mærke – udover en glubsk sult, da vi kom hjem. Han åd og åd og åd – det var ikke sådan, når man skulle faste hele morgenen. Det tog han nu også pænt, meget pænere end forventet!

Han er en hjælpsom lille fyr, han vil meget gerne være med i alt hvad vi foretager os.

Her begyndte han fx helt selv at overtage udrulningen af vores guldtæppe efter gulvvask.

Han har så meget sprog! Det er helt vildt, vi overraskes gang på gang! Han laver mange fine sætninger, med 3-4 ord i – “Bars bil holder der”. Og ja, det måtte vi jo give ham ret i. Han har stadig en del fejl på forlydene især (hans mor er arbejdsskadet), men jeg håber det retter sig, jo længere han ikke går rundt med væske i ørerne.

Han er bestemt og selvstændig og vil meget gerne lave spas og løjer. Han har styr på, hvornår man siger noget i sjov og hvornår man er alvorlig, og øver sig også selv i det. Han leger med lydene, han synger og han danser.

Han hopper endnu ikke rigtigt, og er heller ikke voldsom stor fan af løbecyklen, jeg tænker det måske kommer med foråret?

Villy 2 år, gaver fra os

Villy er her den sidste uges tid blevet voldsomt interesseret i hans dukke og bamser. Indtil nu har det ellers ikke haft den store interesse. Han fik en dukke til jul, for det syntes jeg han skulle have, og den blev pænt parkeret i kurven sammen med bamserne.

For nogen tid siden fik han en Postmand Per dukke-bamse-ting, som han fattede stor kærlighed for, og måske har den sat noget i gang? Jeg har også lagt mærke til, at de andre børn i vuggestuen tit leger med dukker, så måske er han blevet inspireret derovre.

I hvert fald, skal jeg da love for at diverse bamser, Postmand Per, Pippi og Dukke Ole har fået en frisk start! De bliver puslet, fodret, puttet og leget med, til den helt store guldmedalje.
Han læser højt for dem, putter dem på sofabordet, og vi bliver beordret til at trøste, hvis han selv er optaget. Det er så kært!

Derfor kom det selvfølgelig også som et lyn fra en klar himmel, barnet skal da have en lille dukkeseng med tilbehør i fødselsdagsgave! Så jeg har været på Reshopper, og har fundet en lille fin seng. Så skal den have madras og sengelinned, og så håber jeg at han bliver glad for den!

Jeg tænker også at fabrikere lidt klude og bleer til ham, så han kan skifte ble på alle hans små børn, den lille dukkefar.

Når jeg alligevel har symaskinen fremme, vil jeg se om jeg har stof til at sy en snurrerundt-nederdel til ham. Han synes selv han er vældig fin når han ind i mellem har kjole på, som fx til fastelavn, hvor han var skotte, i min gamle kilt. SÅ nuttet!

Ja, Villy, 2 år

Hvad bringer fremtiden så, det næste år? Måske læste du med her, da jeg lavede status for et halvt år siden. Der var jeg også fuld af ros, og det er jeg stadig. Han rør os hver dag, herhjemme, vi er så stolte af ham. Han er så dygtig til rigtig rigtig mange ting. Han er en klog lille dreng. Han er sød og kærlig. Han er faktisk nok den bedste Villy.

Det næste år for Villy, bliver en rejse videre. Videre over i landet, som storebror. Endnu benægter han lidt “Billy storebror nej”, men jeg tænker det kommer. Han er meget interesseret i min tykke mave, men mest i at trykke mig i navlen, og på det modermærke (“kryddermærke”) som er ved siden af navlen. Men hvordan skulle han også have den fjerneste ide om hvad det her “baby”-hejs handler om? Han kan jo ikke lige google det….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan vælger man den bedste sut til baby