Hvordan er man mor i vuggestuen?

At pakke tasken til sygehuset

| Indeholder reklamelink | Inden alt for længe, skal jeg pakke tasken til sygehuset.

Den berømte og berygtede taske, som mange kredser om, op til termin. Den får mange tanker i slutningen af graviditeten, og nogen har den pakket og klar tidligt. Better late than never, you know.

pakke tasken til sygehuset

Jeg er sjældent i god tid med sådan noget. Jeg synes stadig der er frygtelig lang tid til termin – knap 2 måneder. Men dagen kan selvfølgelig komme før man aner. Til gengæld planlægger jeg gerne længe.
Jeg kan ikke huske hvor tidligt jeg pakkede den sidste gang, og jeg har ikke den fjerneste ide om hvad jeg havde i den. Jeg kan til gengæld huske at autostolen kom i bilen relativt kort tid før jeg gik i fødsel. Hvis du har lyst, kan du læse min beretning fra den gang her.

Anbefalinger

Hvis man googler ‘pakke tasken til sygehuset’ kommer der et væld af links frem. Diverse baby-sider, -butikker og -magaziner har hver deres udgave af LISTEN. Listen over alt det crap de anbefaler at man slæber med på sygehuset.

Nogle af dem giver meget god mening, andre er lidt vel overdrevne. Jeg mener, hvem tror på at man kan ligge og læse en knald-roman mellem veerne, som Min-mave foreslår, sammen med

 • Småpenge ? 1,2,5,10 og 20 kroner mønter ? det er som oftest dem automaterne bruger

Hvem fanden ringer med småpenge nu til dags? Nå, men bortset fra det, er deres liste uanet lang. Og sådan er mange af dem. Mindre kan måske også gøre det.

Jeg vil herunder prøve at komme med en ide om hvad jeg tænker at pakke.

Når jeg skal pakke tasken til sygehuset

Jeg arbejder lidt med to scenarier: 1 der hedder, ambulant fødsel og hjem samme dag, og 1 der hedder kejsersnit og indlæggelse i 1-2 døgn.

Dybest set er scenarie 2 bare lidt en udvidelse af scenarie 1. Og lad os få tingene på det rene, det ER jo muligt at sende far/mormor/tante/andre forbi derhjemme og hente nogle ting, hvis man død og pine mangler noget. Ellers kan man jo slæbe en hel kuffert med.

Derudover skal der være en voksen-taske og en baby-taske.

Billedet øverst i indlægget er det første sengetøj syede til Villy, og lige sådan, skal lillebror have sit eget. Vi havde dynen med i sengen i ugerne op til terminen, så den duftede af os. Det bilder jeg mig ind er en tryg start, når man sådan kommer ud af maven. Ud til den store og vilde verden.

Man skal altid lige tjekke hvad hospitalet tilbyder. Nogle hospitaler tilbyder ikke dyner og bleer til baby fx.

Jeg vil prøve at dele det op, som nævnt tidligere, i en det der er en forventet ambulant fødsel og det der er en forventet indlæggelse. Selvfølgelig kan man altid ende med at skulle overnatte, men størstedelen af fødslerne er vist ambulante.
Jeg vil dele det op på den måde, at jeg vil tilføje en stjerne, til de ting jeg tænker primært har med en indlæggelse at gøre – altså et længere ophold på hospitalet.

Her er P på vej ned til bilen, men vores tasker, den dag vi skulle hjem med Villy.

Mors (og fars) taske

 • Vandrejournal, sundhedskort, føde-ønskeseddel hvis du har sådan en, og andet relevant. Din pung fx.
 • Toiletsager, inkl. badeting.*
 • Kamera, oplader, telefon – hvad du nu tænker du skal forevige begivenheden med.
 • Løst tøj og evt. nattøj, hvis du synes det er rarest. Nogen er fint tilfredse med bare at tulle rundt i hospitaltstøjet, andre vil gerne have eget tøj op. Også under fødslen. Her kan store skjorter med knappe-lukning anbefales, så du kan åbne op for hud-til-hud med baby.
 • Evt. store trusser. Som i VIRKELIG store! Hospitalet har nogle fancy nettrusser, som de gigantiske bleer man får på bagefter, passer ned i. De passede mig fint at gå rundt i, til jeg var hjemme.
 • Futte-sko. Klipklappere. Andet. Så du ikke skal gå rundt på strømpesokker.
 • Håndklæde.*
 • Ammebh og og evt. indlæg. Jeg tænker at medbringe den jeg allerede bruger nu. Jeg forestiller mig at den også kan bruges under fødslen, da den ikke strammer – og det er nemt at komme til brysterne, når først lillebror er ude.
 • Toiletpapir. Mange hospitaler har kun sådan noget der mildt sagt minder om sandpapir. Stakkels numser og andre dele, down stairs! Du kan evt. finde en vandflaske og lave huller i låget, og bruge til at skylle med, når du tisser. Så skulle det gøre mindre ondt. Efter fødslen altså, det kan vist godt gøre pænt nuller naller at tisse ovenpå sådan en omgang, og der hjælper vandet lidt.
 • Bind – igen, tjek hvad hospitalet tilbyder. Rigshospitalet i København har bind i forskellige størrelser, fra stor til gigantisk, liggende.
 • Lidt rent tøj og toiletsager til far. Primært ved indlæggelse, men igen – så kan der jo hentes ting. Måske er det rart som minimum at have en ren t-shirt med, til at tage på efter fødslen.
 • Læbepomade eller lignende.
 • Snacks? Det står på alle de der fancy lister. Og måske er jeg farvet af at have været på Riget, men altså – der findes en 7-11. De har alskens snacks. Hele tiden.

Babys taske

 • Tur-hjem-tøj. Jeg er typen der går meget op i hvad der skal være det første tøj, og hvad der skal være hjem-turs-tøjet. Hvis man er som mig, så har man planlagt det længe. Hvis ikke, griber man bare noget i skuffen. Jeg laver ikke jordens største børn, så jeg ville medbringe noget størrelse 50, og evt. et sæt i 56. Hvis du ved du skal indlægges, ville jeg nok medbringe et sæt pr. dag, ca. Igen i hver størrelse.
 • Overtøj efter vejret. Jeg har termin om sommeren, så lillebror skal maks have en hue og en trøje på. Hvis du føder i en kold tid, så er en køredragt i fx uld guld værd!
 • Dyne med duft.
 • Bamse eller nusseklud – igen er det skønt, med noget der dufter af mor og far. Evt. et par stofbleer.
 • Evt. en sut, hvis du tænker det skal introduceres tidligt. Jeg har skrevet lidt om sutter her, hvilke, hvornår og sådan – og linker til en side der også beskriver det. Vi sværger til BIBS sutter.
 • Autostol, hvis I skal køre i bil hjem. Den kan jo fint stå klar i bilen. Ellers en lift, til barnevognen, eller måske en vikle, hvis du er bære-typen. Jeg glæder mig til at vikle lillebror!

tasken til sygehuset

Det her var Villys tur-hjem-tøj. Derudover havde jeg en fin dragt fra Hollys, med slå om, pakket til på hospitalet – det var hans første tøj. Og far, mormor og sygeplejersken havde et HYR med at få ham i den, fordi den havde det der slå-om-effekt. Det kunne de slet ikke finde ud af.

Lillebrors tur-hjem-tøj, bliver det nedenfor. Og så et par bukser der matcher huen. Måske ender jeg med at strikke en hue i garn der passer til trøjen, og små futter har mormor lovet at lave. Men det bliver sikkert alt for varmt!

tasken til sygehuset første tøjtasken til sygehuset første tøj

Andre ting

Nogen medbringer også musik til at berolige med, under fødslen, samt diverse underholdning. Det kan jeg ikke forestille mig at have ro til at bruge.

Og så, hvis store søskende, skal møde den lille på hospitalet, er en storebror/-søstergave måske en god ide at have med. Villy kommer nok først til at møde lillebror herhjemme, og der har jeg indkøbt gave fra den ene til den anden og omvendt – nemlig små mus.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan er man mor i vuggestuen?