At pakke tasken til sygehuset

At rejse med små børn

Jeg vil forsøge at komme med en lille “guide” – at rejse med små børn – til når vi har været på ferie med Villy. Her i Kr. himmelfarts ferien, eller hvad vi nu skal kalde den, var vi nogle dage i Norge.

Vi har familie i Stavanger ? min mors kusine og hende mand, børn og svigerbørn bor deroppe, og det er efterhånden en tradition at vi er deroppe en tur i løbet af forår eller sommer. Det var femte gang i år.

at rejse med små børn

Billetterne bliver altid købt laaaang tid i forvejen, for at sikre os de billigste. Og så kan vi ellers gå og glæde os! De første gange vi var deroppe, foregik turen med bus hjemmefra. Så op i metroen til lufthavnen og med flyver til Stavanger. Der blev vi hentet i bil og kørt til vandet, og sejlet ud til den ø, hvor familien bor på. De år Villy har været en del af rejsen, har vi viklet ham på min mave, og han er faktisk endt med at sove det meste af vejen mellem hoveddøren og gaten. Ret praktisk! I år var han dog for stor til dette, og vi skulle også pænt tidligt afsted, så vi endte med at køre derud og parkere i lufthavnen.

Villy hører ikke til jordens mest berejste børn, men han har da lige afsluttet sin 4. tur med fly ud af landet.

At rejse med baby

Villy var 3,5 måned første gang vi skulle afsted, og der var han jo egentlig nemmest at rejse med. Madpakkerne (aka mine bryster) var med, og han var jo dybest set tilfreds hvor vi var.

Vi flyver som oftest med SAS derop, og når man flyver med dem, skal babyen sidde nogenlunde oprejset på et skød under start og landing. Fastspændt i egen sele. Baby-selen sidder fast på den voksnes sele. Og det kan være svært at amme når man letter og landerr, hvilket ellers er det meget lufthavnspersonale og læger anbefaler, da synkebevægelserne kan afværge ondt i ørerne.
Nogle steder har jeg dog læst at det slet ikke er et problem med trykket i ørerne på små bitte børn, men jeg ved ikke hvad der er sandt. Vi havde heldigvis ikke problemer.

at rejse med små børn

Udturen var en fest, hjemturen var et helvede. Villy havde ikke sovet nok, flyet var forsinket og det var varmt og han skreg som en sindssyg, indtil vi ligesom var oppe i luften og han faldt i søvn.

Husk du må medbringe alt drikkelse til små børn, indtil de er 2 år mener jeg. Også selvom dfet overskrider de magiske 100 ml der står alle steder ved security tjek.

At rejse med lidt større børn

Når barnet ikke helt kan kategoriseres som værende baby mere, og ikke kan underholdes af at gå fra arm til arm og blive ammet, så må man jo finde på noget nyt.

Her handler det i min optik om forberedelse. Foreberedelse i sådan en grad, at det føles helt åndssvagt. Jeg har i hovedet pakket madpakke til Villy i flere uger. Tænker over hvad der var smart at have med. Og så selvfølgelig, må man næsten sige i disse tider, gøre brug af diverse teknologi. Jeg havde hentet nogle film med Rasmus Klump og Alfons Åberg ned via TV2-play, og de lå klar offline til turen.

Turen derop varer kun en lille times tid, så man skal nok have emre lagt i kakkelovnen, hvis man skal flyve længe. Der har jeg hørt at det skulle være en god ide med indpakkede gaver ? både mad (rosiner fx) oglegetøj (både kendt og nyt). Så går der tid med udpakningen. Og så ikke være ked af at lade dem se film eller spille spil på fc en iPad. Man må sno sig, der hvor man kan, hvis det skal være tåleligt for alle.

Så altså, jeg havde tasken fyldt med snacks (tørrede tranebær, kiks, smoothies, figenstænger, diverse frugt) og havde købt juice i lufthavnen, til at tage eventuelt tryk i ørerne når vi lettede.

Tiden i lufthavnen

Husk at have god tid. Alt tager bare lidt længere når man har et barn med, og pludselig skider ungen og bleen skal skiftes. Halvandet minut i boarding-tid. Så man næsten kommer for sent til flyveren. Eller faktisk KOMMER FOR SENT til flyveren. Så ser check-ind manden ved skranken pænt muggen ud. Har jeg hørt?

at rejse med små børn

Måske skulle jeg få Villy til at beskrive turen til Norge? Som da han skrev om Fyn her – det er meget sjovere end min Fyn-guide.

5 kommentarer

  • Ih hvor ser det dejligt ud❤️

    Jeg elsker jo Norge. Er halvt nordmand. Vi skal faktisk også derop igen til sommer har vi planlagt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Bøg-Skov

    Tak for et super godt indlæg, der var super brugbart for min lille familie hvor vi snart skal flyve med 3 børn.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At pakke tasken til sygehuset