Nyt til sangbogen

At indrette pusleplads

Når man står for at skulle have sig sådan en lille ny beboer på hjemmefronten, skal den-han-hun jo også have skiftet ble ind i mellem. Ret ofte i starten faktisk. Oftere end man lige tror. Nærmest fucking hele tiden! Holy moly der er gang i sådan en lille mave! Og derfor skal man have arrangeret en pusleplads.

pusleplads

Man kan gøre det på et badeværelse eller i et bryggers, eller inde på det værelse hvor baby skal sove. Mulighederne er mange.

Praktik frem for alt

Det skal være praktisk og nemt at skifte ble. Især med tanke på, at du skal gøre det ret mange gange.

I min optik, så vælg at lave puslepladsen i nærheden af rindende vand, hvis du har muligheden.
Jeg ved man kan anskaffe “hoved-hale-fade”, men igen. Rindende vand er at foretrække.

Vores pusleplads er i bryggerset, tæt på vasken. Skide smart!
Da Villy var lille, havde vi altid lidt back-up tøj liggende i en kurv derude, så vi havde lidt ved hånden. Hans kommode står jo på værelset – og ellers tog vi bare tøj med derud, inden vi gik ud og skiftede. Sværere var det ikke.

Jeg er ikke fan af vådservietter. Uanset hvor neutrale og svanemærkede og alt det jazz de er, så er der jo NOGET i, der gør at de kan holde sig fugtige i en evighed. Derfor bruger vi skumklude til når vi skifter. Skumklude med vand. Jeg tror det kan tælles på en hånd, hvor tit han er blevet vasket med sæbe – altså, bortset fra efter han er blevet stor, og ind i mellem har sæbe i badekarret.

Hvad skal der så være på sådan en pusleplads?

Som jeg har nævnt før, er listerne lange. Lange over NEED TO HAVE ting, til fx puslepladsen. Jeg har skrevet lidt om anskaffelser her, og vil uddybe herunder.

Du skal bruge, på din pusleplads:

 • En puslepude eller andet underlag, gerne med stofble eller håndklæde på – og hav ekstra indenfor rækkevidde. De tisser tit, når de får bleen af, især de helt små babyer.
 • Bleer i passende størrelse (mange af de gratis babypakker er leveringsdygtige i bleer, så du kan prøve dig frem og finde din favorit).
 • Ble-poser – vi propper flere tissebleer i samme pose, lortebleer ryger i pose og med knude på med det samme!
 • Blespand, vi bruger en helt almindelig spand (igen, fx i babypakken fra Babysam, får man en fancy blespand – poserne er vist ret dyre).
 • Vand.
 • Skumklude – medmindre du sværger til pads (som skulle være mega bløde, Villys numse har klaret sig fint med diverse skumklude), vådservietter eller lignende.
 • Pudder til røde numser – da Villy var lille, brugte vi kartoffelmel. Det var seriøst guld! Kartoffelmel i en skål, en tot vat og duppedup, ble på og rødmen forsvandt. Vi fik aldrig koldtvandsklude til at fungere, men det er også noget mange er glade for.
 • Creme til røde numser – mulighederne er mange. Vi har været glade for Inotyol-salve fra apoteket, jeg ved at mange er glade for Madsens babysalve, Olivy og andre spændende ting. Jeg synes ikke zink-salve, som jo ellers er standard-anbefalingen altid, er særlig effektiv. Inotyl begyndte vi først at bruge da Villy var en 4-5 måneder.

Derudover er det godt at have følgende inden for rækkevidde:

 • Neglesaks.
 • Tættekam (som også er god til at fjerne arp, som mange babyer får i hovedbunden).
 • Vatrondeller og vatpinde – det har vi dog brugt meget meget lidt, og kun i yderkanten af øret.
 • Hårtørrer! Babyer elsker lyden af en hårtørrer, det lyder som inde i maven. Villy faldt altid til ro når vi tændte den, og derudover hjælper den til at man får tørret huden rigtigt, i alle små folder, inden der kommer ble på igen.
 • Eventuelt skiftettøj.
 • Håndsprit og håndcreme.
 • Creme til baby – vi har dog først brugt creme efter Villy blev større, vi har aldrig brugt olie eller lignende i badet da han var lille, han var lækker blød alligevel.
 • Slutteligt noget lys, til når du skal op og pusle om natten. Ikke for skarpt og meget – vi har en lille lyskæde hængende. Og så skal du glæde dig, til når baby ikke skider om natten mere, det stopper når de er 1-2 måneder, som jeg husker. Halleluja!

pusleplads

 

4 kommentarer

 • Sikke en hyggelig pulseplads! Kan godt lide ideen om at halvere skumkludene… Har jeg aldrig tænkt over! Er de købt sådan eller klipper i dem selv? 🙂
  Kh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • saettekassen

   Jeg klipper bare igennem pakken, i stedet for at åbne den – man skal have en stærk saks, så kan man klippe igennem en hel pakke. Ellers kan man dele den lidt op og klippe lidt af gangen

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en hyggelig pulseplads! Kan godt lide ideen om at halvere skumkludene… Har jeg aldrig tænkt over! Er de købt sådan eller klipper i dem selv? 🙂
  Kh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • saettekassen

   Jeg klipper bare igennem pakken, i stedet for at åbne den – man skal have en stærk saks, så kan man klippe igennem en hel pakke. Ellers kan man dele den lidt op og klippe lidt af gangen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt til sangbogen