Føde-fredag - et kejsersnit

Ferie med en tumling og en nyfødt

| reklame | I det øjeblik at Villy og P gik på ferie, gik vi også ind i tre uger som vi havde frygtet og samtidig set frem til. Tre uger med ro børn hjemme. Tre ugers ferie med en tumling og en nyfødt.

ferie med en tumling

Tre ugers ferie med to børn med vidt forskellige behov. Og måske med to trætte forældre!

Alle mand afsted!

Den første uge. Kalenderen sagde 4. august og termometeret sagde hedebølge.

Hver dag vågnede man op til ny varmerekord – eller nej, det er løgn. Man sov også i det. Hvis altså man sov.

Dag 1: Fødselsdag i familien. Udover at Villy sov lur til efter vi skulle være ankommet på en adresse i Rødovre med fint tøj og en gave, så kom vi ud af døren i nogenlunde ro og orden.

For hver gang vi kommer ud af døren uden at glemme et barn eller en pose bleer, klapper vi os selv på skulderen. For hver gang vi kommer hjem, samme antal som vi tog afsted, så fortjener vi en High-five!

Dag 2: Kalle og jeg var på besøg hos en gammel veninde, sammen med to andre. Værtinden havde også en lille baby. Det var en hyggelig lille tur! Og der var kage!

ferie med en tumling strikket djævlehueDag 3: Vi var på tur ud til mormor!

Dag 4: Vi fik vores fine test-vogn, som nogen af jer måske har set på Instagram. En Thule sleek duo vogn, med plads til begge børn – og den blev simpelthen personligt leveret. Villy var hurtigt meget glad for den, og fascineret af at man både kunne sidde og ligge i den! Det havde vi været lidt spændte på, da han ikke normalt gider sidde i sin klapvogn.

Vi tog på tur til Fælledparkens tårnlegeplads efter luren, og fik prøvet vognen af. Det inkluderede selvfølgelig en is i varmen!

ferie med en tumlingDag 5: Kalle og jeg var inde og få lavet screening på hans ører. De så fine ud! Og så fik vi gæster om aftenen, altid hyggeligt! Vores venner har en stor pige på 6 år, som Villy bare syntes var SÅ spændende! Han er klart til ældre damer…

Et barn i krig!

Dag 6: Vi var på besøg på min mors arbejde. Villy er vældig fascineret af, at de har et akvarie og nogle lange gange man kan løbe på.

Aftenen sluttede af med at han tog et styr fra siddende stilling i sofaen, ned i sofabordet. En bule på størrelse med Lolland-Falster og en flot kulør. Hold nu op altså! Det lille hoved!

ferie med en tumlingDag 7: Vi tog på visit hos min far og familien i Køge. De bød på is og leg og hygge, og en ny hundehvalp, som Villy syntes var vældig sød og sjov. Indtil han lagde sig i dens kurv og hun hoppede ovenpå ham. Og sådan blev fine rifter på begge kinder, tilføjet krigeren med bulen fra i går. Altså!

ferie med en tumling

Villy færdes hjemmevant i hus, stald og på gårdsplads, kigger på høns og finder pinde. Det er så dejligt at se!

Dag 8: Endnu et barselsbesøg. Elsker når gæsterne selv medbringer kagen!

Dag 9: Vi tog i zoo. Vi nåede lige akkurat at fortælle barnet at vi skulle i Zoologisk have – og så begyndte det at regne. Havde vi regntøj med? Nej. Havde vi regnslagene med til dobbeltdækkeren? Nej. Tak fordi du spurgte. P forsøgte sig med et “Vil du ikke hellere med hjem og se Chuggington?” – og Villy svarede “Nej, vi skal se giraffer”. Godt så. Vi var der en times tid, og barnet var glad!

ferie med en tumling

Ny uge!

Dag 10: Vi fik besøg af en af mine veninder. Villy var noget skeptisk til en start, med tøede op i løbet af ingen tid, og talte længe om Mie.

Da Villy sov lur, tog Kalle og jeg i Frederiksberg centret med Mie. Vi fik kigget tøj, og drukket kaffe, og Kalle sov igennem det hele – kun afbrudt af en amning i deres baby-lounge. Det var helt rart at være ude og være mig, med barnevogn (igen, Thule-vognen var så fin at have med – lille og handy!).

ferie med en tumling thule sleekDag 11: Dagen bød på reception på min mors arbejde, hun fyldte nemlig rundt. Reception var ikke noget for Villy, var han overbevist om, men han klarede det. Til aften var vi ude og spise sushi, og kunne dermed hakke ?spise ude med to børn? af på vores liste. Listen over ting man skal lære at kunne, med to børn.

ferie med en tumling Dag 12: Vi var hjemme hele dagen. Hyggede, så film og lavede kage.

Dag 13: Vi fik besøg af vores sundhedsplejerske – den samme som den gang med Villy. Hun er så stor. Kalle vejede allerede 4000 gram – det er åbenbart fløde han bliver fodret med…

Om eftermiddagen kørte vi på besøg hos min kusine. Hende og Villy legede en hel masse, Villy er SÅ glad for hende! Det var en hyggelig eftermiddag!

ferie med en tumling Dag 14: Kalle var med mig til frisøren. Jeg skulle bare lige have studset pandehåret, og han sov heldigvis igennem det. Pænt af ham! Han gryntede dog meget i mens, så jeg troede hele tiden at han var liiiige ved at vågne!

MERE hygge!

Dag 15: Dagen i dag var forberedt længe – for nu skulle mormor fejres – igen! Fest i forsamlingshus, dejlig frokost, 30 mennesker og gaver i lange baner.

Villy fandt legepladsen uden for huset mere interessant end selve festen, og heldigvis havde vi nogle søde hjælpere, der gad lege med ham! Han tilføjede dog ?at få en gynge i hovedet? til samlingen af skrammer, det er farligt at have ferie!

Dag 16: P skulle en tur ud og se noget fodbold, og jeg skulle stå min prøve – at være alene med begge unger i FIRE TIMER! Meget angstprovokerende, men alle overlevede. Alle fik sågar ren ble på og frokost, og jeg nåede også at strikke lidt, i de tre kvarter hvor begge børn sov.

Vi vovede os også på legepladse, og Villy havde en fest!

ferie med en tumling thule sleekDag 17: Vi tog en tur på biblioteket, for at tjekke deres bog-salg ud. Det var ret sløjt! Så legede vi lidt, begge børn leverede en ladning i bleen, og vi vendte snuden hjem.

Jeg bagte vafler, som vi indtog på Villys værelse, hvilket Villy syntes var en fest uden sammenligning!
P omtalte mig som “Frøken mor”, og det tog Villy til sig. Han omtalte os derefter som “Frøken mor” og “Frøken far”, og servicerede sine gæster til den store guldmedalje. Sørgede for at vi fik saftevand og kaffe, og sørgede selv for at hælde uhyrlige mængder flormelis på sine vafler.

ferie med en tumling

Tur, tur, T U R!

Dag 18: Mig og drengene mødtes med mødregruppen på en legeplads, Villys mødregruppe altså. Fem ud af seks er storesøskende allerede, så der er mange små med også. Det er altid hyggeligt når vi ses!

Dag 19: P og Villy tog på tur til P’s fasters kolonihave. Villy ville bare ikke hjem igen! Kalle og jeg var på Fisketorvet et smut og købe solbriller til mig. Nogle funky lilla nogen, med mønster. Venter i spænding på at de kommer!

Dag 20: Fem ugers undersøgelse for Kalles vedkommende. Alle mand til lægen! Villy var meget genert, men hyggede sig med Postmand Pers bil og ambulancen (som desværre stadig havde lyd). Kalle vejede nu næsten 4400 gram, det er knap halvandet kilo på knap fem uger. Mor er stolt! Han er også godt på vej med dobbelthagerne!

ferie med en tumling

Bagefter var vi på cafe med min gode gamle kollega. Det er altid hyggeligt, og noget hende og jeg skal en HEL masse her i barslen! Og så var IKEA så søde at lave aftensmad for os. Vi skulle egentlige bare have rammer..

Dag 21:  Vi var på besøg hos mormor!

ferie med en tumlingDag 22: Vi tog på tur med bus og metro. Villys store ønske! Vi kørte lidt frem og tilbage, og endte ved Kongens Nytorv, hvor vi spiste en pølse og så på både. Så tog vi bussen hjem igen, Kalle spiste på vejen. Vi blev enige om, at skiltet i bussen trods alt kun viser at man ikke må spise pølser og is…

ferie med en tumlingferie med en tumling thule sleekDag 23: Vi var en tur på legeplads med min lillebror og hans kæreste. I morgen venter hverdagen! Er godt nok spændt på hvad Villy siger til at skulle i vuggestue igen! Han var så ked af det, hver dag han skulle afsted, før ferien.

Og nu, tilbage til hverdagen…

Og så er jeg spændt på morgnerne med TO BØRN! Crazy life. Men nu starter barslen. Hvor Kalle bare skal chille og jeg skal drikke kaffe, spise kage og være kreativ. Mums.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Føde-fredag - et kejsersnit