Ideer til babyshower lege

Føde-fredag – et kejsersnit der ikke var forløsende

Kamilla, hvis kejsersnit vi skal høre om her, har lavet en overskrift til sin beretning:

Pædagogen der pludselig blev skræmt.

kejsersnit

Denne gang skal vi møde Kamilla, som endte med kejsersnit efter en lang og hård fødsel. Kejsersnittet gjorde, at Kamilla følte at hun havde misset afslutningen, og gav hende en følelse af at mangle tilknytningen til hendes nyfødte søn.

Hvordan må jeg introducere dig på bloggen?:

Skræmt for jeg troede at når jeg nu var uddannet inden for det pædagogfaget, så måtte jeg være den bedste til det der med at blive mor, men sådan var det slet ikke. Jeg hedder Kamilla, 36 år, mor til 2.

Jeg fik kejsersnit i 2015 og fødte ?normalt? i 2017.

Fortæl lidt om din graviditet:

Vi havde forsøgt at blive gravide i ca. 1 år, vi blev gravide og mistede desværre i uge 13 ved en KA.
Det prægede graviditeten i 2015 psykisk men ellers var det en god graviditet, meget normal og vi fik en sund og rask dreng.

Var dit kejsersnit planlagt eller akut ? og hvorfor fik du kejsersnit?

De forsøgte tre gange med cop der mislykkedes og derfor blev det akut kejsersnit

Fortæl om din fødsel, også gerne om optakten.

Fødslen varede i 32 timer. Til sidst var kræfterne sluppet op, der kom aldrig nogen egentlige pressefase.

Efter 2 timer med fremtvungen pressefase, blev det tid til cup, efter 3. mislykkedes forsøg var der ingen vej tilbage.
Det var en fødsel hvor jeg gennemgik alle scenarier, jeg fik medicin da jeg havde haft vandafgang i for lang tid uden resultat, en epidural-blokade der ikke lykkedes (de måtte stikke flere gange), cup og så kejsersnit.

Fortæl om tiden efter fødslen – både kort tid og lang tid, og både i forhold til dig selv og baby.

Det var en hård tid efterfølgende, jeg havde ondt i såret og det var nogle hårde 6 uger. Jeg havde problemer med amningen og måtte opgive efter en lang sej kamp, efter da vores dreng var 3 måneder.
Jeg havde det rigtig svært og følte ikke en inderlig tilknytning og følte ikke vi havde det der særlige bånd som mange mødre snakker om. Jeg manglede at amning bare var let, hyggeligt og nærende. Han var en lille dreng og har altid været en skovl til mad og selv den dag i dag, er han ikke særlig madglad, men mere bare en overlever mht mad.
Jeg følte mig utilstrækkelig og ikke nok, ikke helt mor!
Da han var 3 måneder og fik flaske, havde jeg en bytur med mine veninder og det var en aften fyldt med rosende ord: ?Ej hvor er det sejt at du allerede kan tage i byen?, ?Hvor er det flot at du tage ud med dine veninde, det kunne jeg bare ikke for min var ca. 1 år? mm.

Men inden i var der intet at være stolt af, tværtimod!

Da jeg blev gravid igen efter knap to år, snakkede jeg med jordemoderen til 1. konsultation og skulle fortælle om den første, graviditeten, fødslen og tiden derefter og jeg græd og græd og kunne ikke snakke om det!
Hun sagde at vi skulle til bunds i det, da det ikke var meningen at jeg skulle blive så rørt over at fortælle om det. Jeg lå nok lige på nippet til at have lidt fødseldepression.

Hvordan har du det med at have født ved kejsersnit? Og føler du at dit kejsersnit er mindre en fødsel, end hvis du havde født vaginalt – begrund gerne dit svar.

Jeg havde længe og kan stadig få en klump i halsen, når jeg fortæller om kejsersnittet og om følelsen af at han ikke var min og var kommet ind af bagdøren… Det var antiklimaks at ligge 30 timer og så ikke få forløsningen.

Men ellers havde jeg det okay med det.
Jeg er glad for at have prøvet begge slags fødsler, og at jeg fik det i den rækkefølge, for synes helt klar det var mest ?tilfredsstillende? at føde vaginalt.

Hvilke reaktioner får du fra andre omkring at have født ved kejsersnit?

Jeg synes ikke jeg har oplevet andre reagere på jeg har fået kejsersnit, derimod er jeg blot blevet mere bevidst om at jeg er en blandt mange og flere i min omgangskreds har fået kejsersnit. ‘

Det virker meget normalt. Og det er en god blanding af akut og planlagte kejsersnit.

Har du gjort noget særligt for at passe dit ar?

Jeg har et smukt ar i dag og er stolt af det, viser tit min søn det. Jeg gjorde ikke noget særligt for at pleje det og det er helt fladt, glat og lyst.

 

Jeg synes simpelthen det er så rørende, at læse de forskellige kvinders beretninger. For nogen er kejsersnit mere en okay afslutning, end for andre. Og det er helt okay – der er plads til os alle sammen. Vigtigst er det, at der bliver TALT om det. Talt om alle slags fødsler, både dem der er svære, og dem der er lette.

Du kan læse flere beretninger her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ideer til babyshower lege