At ønske sig ferie fra sine børn. Bare en lille bitte smule.

Plastik-fantastisk – om at spare på plasten og om muleposer med tryk

Jeg sad i stuen og så Go morgen Danmark forleden. Programmet handlede om børn der fik postkort fra hele verden, om falafler og om plastik.

Muleposer med tryk

Og så blev jeg inspireret. Billedet herover har ikke noget med noget at gøre. Det er bare fint.

Inspireret til at skrive lidt om plastik, og om at spare på det.

Plastik og sortering af det

Plastik er jo lidt et nødvendigt onde i en stor del af vores dagligdag. Rigtig mange af vores dagligvarer, tøj, legetøj, elektronik bliver leveret i en eller anden form for plastik.

Her i Københavns kommune skal vi affaldssortere. I mange forskellige kategorier efterhånden:

  • plastik (både hård og blød)
  • pap
  • papir
  • renovation
  • glas
  • metal
  • elektronik
  • batterier
  • bioaffald

Så vi har en kurv hængende på bagdøren til alt det der ikke skal i bio-affaldsspanden eller i den almindelige renovation.

Muleposer med tryk

Og det er da lidt bøvlet, men efterhånden snart en vane. Og jeg kan hidse mig gevaldigt op, når folk sorterer forkert! En ting er at man ikke gider at sortere, men så hæld hele lortet i renovation. Hvis man først putter plast i pap eller lignende, så ødelægger man jo en masse ting.

Nå, men vi sorterer til den store guldmedalje og bilder os ind at det trods alt gør en lille forskel for miljøet og verden.

Og hvor kan vi så spare på plastikken?

Ja, så er det jo vældig oppe i tiden at vi skal spare på plastik, for at redde verden. Og det skal vi da!

Ifølge WWF ryger der

15 tons plastik i havet hvert minut

Det er der rigtig mange dyr; fisk, fugle og koraller der dør af. Rigtig mange.

Og derfor skal vi selvfølgelig prøve at begrænse det lidt. For slet ikke at tale om alt det CO2 det koster, at lave alt det her plastik.

Et sted vi kan hjælpe, er selvføglelig den ‘nemme’ – at sørge for at ens skrald SELVFØLGELIG kommer i skraldespanden og ikke i naturen, gerne sorteret.

Damen fra WWF der var i Go morgen Danmark der forleden, fortalte hvor vigtigt det var at man splittede sin plast op. Tyndt for sig og tykt for sig. Det vidste jeg ikke. Men fx sådan en bakke avocadoer i folie, der skal emballagen splittes i to. Det skal nemlig genanvendes på forskellige måder, og bliver det blandet i processen bliver det noget rod.
Så man kigger vist også på, hvordan man gør emballagen mest optimal – det skal være lige til at smide det hver for sig, når man åbner for sine avocadoer.

Spar på emballagen!

Et andet sted er på emballage. Der popper butikker op rundt omkring, som sælger varerne i løsvægt. Uden emballage. Man skal simpelthen selv medbringe en beholder at have tingene i.

Det er selvfølgelig lidt svært at stå ovre i netto, men man kan fx lade være med at tage yderligere poser om tingene. Så vidt jeg er orienteret, er det tynde plast, knitreplasten, der værste. Så man skal også undgå posen til sin pizza, men bære den i hånden.

Og når man ellers er på indkøb, så medbring en mulepose. Den holder – i hvert fald herhjemme – længere end en plastikpose.

Der er så ret delte meninger om, hvad der er bedst for miljøet på sigt, en (eventuelt øko) mulepose eller en plastikpose (eventuelt lavet af en vis procentdel genanvendt plastik).

Jeg synes ikke jeg kan finde et entydigt svar, det kommer vist an på hvem man spørger…

Der er jo også forskel på hvilket regnskab man kigger på – plastik i naturen, vs CO2-regnskabet.

Muleposer med tryk

I denne sags tjeneste vil jeg smide et produkt på markedet – en økobomulds mulepose med tryk (på den ene side).

Trykket er, som alt andet fra ZorollasVerden, lavet i hånden.

Der er plads til 8 bogstaver, så vælg selv ord eller navn. Man kan forvente at lidt overskudsfarve forsvinder ved vask.

For hver solgt pose, donerer jeg 75 kroner til WWFs arbejde for at redde havet.

Muleposer med tryk

Økologisk bomulds mulepose med tryk – 245 kr inkl levering med dao hjem til dig. Der kan forventes op til 14 dages leveringstid.

Sparer du på plasten?

Mange hilsner fra Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.

På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At ønske sig ferie fra sine børn. Bare en lille bitte smule.