Alkoholfrie drinks - perfekte til den ammende mor!

Kagetapas – cheesecake med hindbærlåg

Det var jo valgdag i går, og i den forbindelse lavede jeg en lille kage. Rettelse, fire små kager, nemlig en variation af cheesecake med hindbærlåg. Det smagte SÅ godt! Og de vil passe perfekt hvis du står og skal lave kagetapas en dag!

Kage tapas

Så:

Jeg har simpelthen forfattet endnu en opskrift. Altså, den minder meget om den sidste, faktisk rigtig meget, men som jeg også skrev der

Nogen vil måske vove at påstå at de er vel store for en tapasanretning, da man i den forbindelse jo vil mene at der skal være plads til flere små kager. Men altså, man kan vel ikke få for meget kage?

Hvis du klikker dig hen til den tidligere op opskrift, kan du se billeder af fremgangsmåden i de forskellige steps.

Cheesecake med hindbærlåg

Portionen her er lavet til fire kager, så hvis man synes de er for store, kan man jo lave fem… eller seks, hvis man er til små portioner.
Kagen skal ikke i ovnen, men bunden har godt af lidt tid i fryseren til at sætte sig.

Der er ligesom tre steps i kagerne:

  • bund
  • flødemasse
  • ostemasse

Jeg har delt opskriften op, så du får ingredienserne først og så fremgangsmåden bagefter. Jeg håber det gør det nemmere at overskue.

Udover selve ingredienserne, skal du bruge:

  • kageplast
  • kopper eller lignende at forme kagerne i (jeg har brugt Mumi-kopper)

Du skal bruge – bunden:

  • 60 gram smør
  • 10 digestive kiks

Du skal bruge – flødemasse:

  • 3 dl piskefløde

Du skal bruge – ostemasse:

  • 200 gram flødeost (ikke light, for guds skyld ikke light)
  • ½ teske salt
  • 1 teske citronsaft
  • 1 teske vanillesukker
  • 3 spiseskefulde sukker

Du skal bruge – hindbærlåg:

  • en pose frosne hindbær (ca. 225 gram, var der i min pose)
  • 3 spiseskeer flormelis
  • 1,5 stykke husblads

Du skal desuden bruge

  • Lidt hindbær og evt. brombær til pynt.

Sådan gør du – bunden:

Smelt smørret i en lille gryde.

Knus kiksene. Jeg har fundet ud af at man lige kan “for-knuse” det med enden af noget salat-bestik, og derefter blende det. Du kan enten have det som helt fint pulver nærmest, eller mere groft. Hvis du gerne vil have det groft, kan du putte kiksene i en frysepose og hamre på dem med en kødhammer.

Bland kiks og smør godt.

Klip et rundt stykke kageplast og læg det i bunden af dine kopper.
Klip dernæst ca 25 cm kageplast og fold ned i koppen.

Nu skal du putte kiksemassen ned i bunden af kopperne, mas det lidt, så det sætter sig. Put dernæst kopperne i fryseren.

Nu skal du lave toppen.

Sådan skal du gøre – flødemasse:

Pisk fløden til flødeskum i en skål.

Om lidt skal du blande det, forsigtigt, med knuste oreo og ostemassen.

Sådan gør du – ostemasse:

Pisk ostemassen godt med din elpisker. Gerne et par minutter.

Bland nu forsigtigt ostemassen og flødeskummet.

Sådan gør du – hindbærlåg

Smid de frosne hindbær i en gryde sammen med flormelissen.

Når det er kogt op, simrer det lidt. Rør rundt i det lidt.

Tag gryden af varmen og hæld indholdet gennem en si.

Læg 1,5 husblads i blød i vand.

Tag nu ca. 1/3 del af den siede hindbærmasse og put op i en ren gryde. Kog det op sammen med husblads, sørg for at alle klumper er helt væk.

Hæld nu denne masse (med husblads) tilbage i den restende hindbærmasse.

Køl hindbærmassen godt af. Ellers smelter den ned i oste-flødemassen.

Kagerne samles

Vend ostecreme og flødeskum sammen, forsigtigt.

Nu skal massen op i formene. Tag kopperne ud af fryseren.
Put din oste-flødemasse i en frysepose og klip spidsen af (et rimelig stort hul, nok 1-1,5 cm) – eller, hvis du er mere konditor-agtig end mig, så har du nok en smartere løsning.

Men, masse i pose, masse ud af pose.
Sørg for at have spidsen af posen godt nede i koppen, så massen kommer pænt ud – jeg har forsøgt at vise det herunder.

Sæt kagerne på frost til hindbærlåget har sat sit, og derefter på køl.

Tag dem ud kort før servering. Anret på tallerken med nogle bær og så’n.

Kagetapas

Jeg havde glemt plasten i bunden, så den ene kage sad fast…

Kagetapas

Velbekomme!

Mange hilsner Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alkoholfrie drinks - perfekte til den ammende mor!