Anbefaling af børnebøger vol. 4

Slut med barsel – en tid med hygge, manglende søvn, babybio og….

Ja, på idag er min sidste barselsdag, så venter tre ugers ferie med alle mine drenge. Villy tyvstarter dog lidt og holder fri i dag. Vi skal på besøg på mit arbejde og sige hej, lege lidt og måske – gys – få et skema, der fortæller hvordan hverdagen efter ferien bliver.

babybio

Det er vildt. Jeg har været hjemme siden marts måned sidste år. Nu er det bare slut, lige om lidt.
Det bliver godt, det gør det.

Men det er altså også hårdt, mærkeligt, sært, trist og lidt hårdt, synes jeg.

Nå, Carina, hvad har du så lavet?

Ja, hvad har jeg lavet.

Jeg har strikket en hel masse!

Barsels strikkeri

babybio

Jeg har fx strikket adskillige trøjer i alle vores størrelser, og det synes jeg er pænt sejt at jeg har nået det.

Jeg arbejder lige nu på en efterårstrøje/vintertrøje til drengene, opskriften kommer når de er færdige. Og kun i deres størrelser, så må du selv sjusse dig frem, hvis du skal bruge en anden størrelse. Søvnløs sweater hedder den, for som du nok har læst tidligere, har søvn lidt været en mangelvare. Dertil en sommertop til mig, samt en trøje til mig. Og hæklede vandballoner!

babybio

Men jeg har strikket trøjer, til store og små, karklude, jeg har hæklet rasleæg, haft samarbejde med Rito blandt andet, og ja, ryddet op i min strikkekurv og min strikkeliste, for så derefter rode det hele til igen.
Måske skal garn til at være en fast post på budgettet?

Jeg tror seriøst, hvis jeg ikke havde kunne producere ting, så var jeg blevet sindssyg. Alvorligt talt. I hvert fald lidt alvorligt.

Derudover har jeg været ude!

Barsels cafe

Jeg har været på cafe.

Ikke hver dag, bevares, men nok oftere end man burde, og har indtaget flere croissants, cafe latter og milkshakes end man burde. Jeg har undskyldt mig med at det måtte jeg gerne, og igen henvist til den dårlige søvn, og det har nogen gange været med til at skabe de gode dage på trods.

Det at komme UD, at opleve ting og se mennesker.

Jeg tror også at det har holdt mig igang. Jeg har ikke behov for at sidde og hænge i sofaen og se dårligere serier i flere måneder i træk. Og noget helt andet, Kalle ville heller ikke gide det. Så hellere ud og se nogle mennesker.

Vi har også været på tur langt væk, ind i mellem, fordi jeg har haft besluttet at det skulle vi. Det har hver gang kostet, men det er blevet gennemført.
Og så har vi været i biografen!

Barsels babybio

Det var også lidt et mål at skulle nå det, og vi har været i biografen tre gange faktisk. Første gang helt alene, vi kunne ikke finde nogen der ville med, og så måtte vi jo gøre det selv.
Der så vi Mamma Mia 2, Kalle var kun et par måneder. Den var dejlig. Det er den historie jo, også selvom den er anderledes end den første film. Sangene og stemningen er skøn!

Der begik jeg forøvrigt en stor fejl. Jeg tænkte

Formiddag, det må betyde latte og croissant.

Og nej. Det hører bare I K K E hjemme i en bio. Det lærte jeg. Så gangen efter stod den på megamange popcorn og en stor cola. Pyha!

Gangen efter så vi Mødregruppen – det var vi jo næææsten nødt til. Der var ABSURD mange mennesker! Salen var helt fyldt, på trods af at filmen havde kørt længe.
Jeg spurgte ude i indgangen om der normalt var så mange, og manden sagde (mens han stod og vuggede en vogn lidt, god service!):

Nej, det er filmen, tror jeg. Min kollega i Falkoner sagde at de forleden havde næsten 70 barnevogne holdende. Nogen måtte holde ude, så der stod han ude, med paraply og holdt øje…

Det var nu også en rigtig god film. Meget stereotypt, men ret fin! Og med Anders W. Berthelsen som et vaskeægte røvhul, det er man jo ikke vant til.

Og så så vi Maria Stuart. Det var lidt en blandet oplevelse, synes jeg. Det var som om der var noget forventning til at man kendte historien på forhånd. Jeg kendte lidt, hende jeg så den med, gjorde ikke. Så hun var lidt et spørgsmålstegn ind i mellem.  Historien er jo drabelig. Filmen var meget smuk, utrolige lokationer!

Hygge på højt plan

Jeg har hygget. Det har jeg. Og jeg har sovet mange lure, både korte og lange.

Det har givet Villy mange fridage, og korte dage altid. Han har maks været afsted 9-14.30, sådan plus/minus. Og DET har været rart! Hold op jeg kommer til at savne det! Helt ekstremt.

babybio

Det har også givet lidt rum til at passe bloggen, så jeg er spændt på dens liv, post barsel. Det bliver interessant.

Og ja, jeg har nået mange ting. Ingen tvivl om det. Men jeg har jo også tiden fra putning til min sengetid, der er nogle timer hver dag, kun afbrudt af et utal af amninger.

Det har været dejligt at være på barsel, selvom det også har været rocker hårdt! Ingen tvivl om det. Virkelig hårdt. Barsel på denne måde er ikke en badeferie. Men der har heldigvis været rum til de gode ting også. Og så har der jo været Kalle. Min lille fine Kalle, fyldt med fart.
Ham bliver det altså mærkeligt ikke at skulle hygge sig med hver dag. Virkelig mærkeligt.

Mange hilsner Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anbefaling af børnebøger vol. 4