Lækre lagkager - Kalles 1 års fødselsdag

Hverdagen…

Officielt startede Kalle først 1/8, men eftersom det er i samme institution som Villy har gået i, og på samme stue, gik vi lige ind forbi og sagde hej de sidste dage inden, når Villy var skippet afsted.
Ikke en indkøring, bare lige et hej. For nu starter vores hverdag på ny.

hverdag

Nu er ferien nemlig slut

28/8 sluttede vores sommerferie, midt i en hedebølge. Det betød arbejdsdag til P dagen efter, børnehave til Villy, og, som noget helt nyt, vuggestue til Kalle.

Hverdag

Og så skal jeg da ellers love for at hverdagen starter igen.

Hverdagen er jo på godt og ondt, det vi har mest af. Desværre, kan man sige.

Jeg kan godt mærke at jeg synes at det er lidt hårdt at de små skal til at være passet ude så mange timer hver dag, langt størstedelen af deres vågne timer, fordi jeg skal ud og passe nogle andres børn. Sådan har alle forældre det nok, Jeg ved ikke om det er værre, fordi jeg skal ud og passe andre menneskers børn? Sikkert ikke, men for mig, lige nu, føles det værre. Selvfølgelig.

Jeg glæder mig til at komme på arbejde, til at bruge mit hoved. Vi snakker allerede efteruddannelse, når jeg har tid, lyst og overskud. Jeg skal til at arbejde mere med sprog, det glæder jeg mig til. Jeg skal starte på en ny stue, med nogle kendte og gode kollegaer. Det bliver også godt.
Ca 1/3 af stuen er nogle af ”mine” gamle børn, så det gør det også lidt velkendt. Så er der nogle børn der er nogen jeg kender, og så en bunke helt nye. Der sker alligevel meget på sådan et næsten halvandet år.

Arbejdsdage…

Jeg starter op med 37 timers arbejdsuge fra dag 1. P har også 37 timer. Lidt hurtigt hovedregning og så er man bare lang tid hjemmefra.

Heldigvis møder jeg skiftende og P altid 7-15, så de vil aldrig blive hentet senere end 15.30. Ikke at der er noget galt med at hente senere, slet ikke.
Til gengæld vil de komme afsted alt mellem 6.30 (når jeg åbner, og dermed kan hente dem allerede kl. 14), og så 8.30 (når jeg har mine sene dage).
Det giver minimum et par dage om ugen hvor de er afsted fra mellem 7.30 og 8 og til 15.30. Det gør ondt inde i mig. Jeg ved godt at mange andre har dage der ser lige sådan ud. Men det her er jo MINE små drenge. Jeg håber vi kan skrue lidt på nogle tider, så P kan hente lidt før, de dage hvor jeg afleverer tidligst. Så gør det måske ikke helt så ondt.

Ud af døren og af sted

Allerede nu er vi jo oppe og i gang. Vi er jo tidligt oppe uanset hvad dag på ugen det er, sådan er det hjemme hos os. Vi er egentlig også hurtigt nok færdige, vi har masser af tid til at lege og tulle rundt.

Forskellen bliver når vi skal ud af døren og ikke har uanet tid. For HOLD nu OP hvor kan Villy være laaaaangsom. Som i, nærmest modsatrettet hvad jeg beder om. Når vi når til stadiet med at få sko og jakke på, er Kalle altid lidt presset. Han vil helst sidde på armen, og det kan han jo ikke, eftersom Villy også skal have hjælp. Jeg tror det er uroen der presser ham, for lige så snart vi er ude og på vej, så er der ingen ting.

Som det er nu, har jeg Kalle i klapvogn og Villy på cykel, til børnehave. Når jeg starter arbejde, bliver Villy cyklende selv, og jeg trækker min egen cykel med Kalle siddende på. Så kan jeg nemlig cykle videre på arbejde – forhåbentlig på en elcykel. Vi er ved at prøve at få en arvesag til at virke!

En dag om ugen er det P der skal have dem afsted. Det er jeg lidt spændt på – det kommer helt sikkert til at gå så fint! Men det bliver da noget andet, det er jo uvant for dem alle tre.

Men, hurra for hverdagen. Trods alt. Så ved man hvad man har at gøre med.

For snart to år siden skrev jeg også om hverdagen her, den gang hverdagen kun bestod af tre mennesker herhjemme.

Hygge i hverdagen

Jeg har haft en uge nu, hvor Villy har været afsted. Det har været en hård uge, synes jeg. Man har virkelig været drænet.
Alligevel tog jeg mig sammen en eftermiddag, med ondt i hovedet, at tage dem begge med til vandleg på Flyverlegepladsen. Det var som om det var nemmere at overskue at have dem derovre, end have dem alene hjemme…?

Det gik så fint, og de møghyggede sig!

hverdag

Og nu, nu er jeg så i gang med min LANGE liste med ting jeg skal nå at få styr på inden på mandag:

 • trøje opskrift til Søvnløs sweater
 • diverse blogindlæg
 • gøre rent
 • tegne milepælskort
 • opdatere børnenes fotobøger
 • plante om – købe jord først
 • finde ud af noget med noget måltidskasser
 • booke tandlæge til de små, hudlæge til mig – det er sgu svært når stederne holder ferie…

Mange hilsner fra Carina

Husk jeg bliver altid glad for kommentarer herinde, og svarer altid!
Du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg.

6 kommentarer

 • åh jeg følger dig her… Jeg har laaaang sommerferie (Bh.klasseleder), så jeg har også svært ved omstillingen, og savner familien sindsygt meget den første tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina - Sættekassen blog

   Åh så har du jo lidt mit drømmejob! Det gad jeg SÅ godt være!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg husker tydeligt. Puha 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina - Sættekassen blog

   Ja, det er bare lige noget helt andet end barsel!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine Søgaard

  I klarer det bare så flot – både voksne og børn 😜😘 siger en stolt mormor ❤️❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre lagkager - Kalles 1 års fødselsdag