Jeg hader at bage. Fordi jeg hader at få dej på fingrene. Derfor fungerer de her boller SÅ godt for mig, det er lige til at overskue, selv med en baby.


Du skal bruge:

4 dl vand

20-25 gram gær

1-2 teske salt

500 gram mel

(Af de 500 gram vælger jeg at bruge omkring 150 gram kerner/havregryn og resterende hvedemel)

EDIT august 2018: Du kan også vælge at bruge chiafrø, ca 3 spiseskefulde. Det gør virkelig noget lækkert ved bollerne, og er min nye favorit. Dertil er jeg begyndt at bruge Manitoba hvedemel.

Fremgangsmåde:

4 dl vand kommes i en skål, gæren blødes ud i vandet og salten hældes i:


Op på vægten med skålen og tilsæt kerner. Som sagt har jeg i alt brugt ca 150 gram kerner i denne portion. Jeg eksperimenterer lidt med hvor meget der kan være kerner/groft mel.

Først hørfrø og solsikkefrø:


Så havregryn:


Og til sidst melen:


Det røres sammen med en ske. Dejen skal være godt våd, og hvis du som jeg altid kommer til at hælde lidt for meget mel i…


… Så tilføj lidt vand, så den blir våd og glat:


Sæt sølvpapir over og put i køleskabet henover natten:


Næste morgen tager du dejen ud:


Du anretter dejen i klumper på bagepladen, med en ske. Brug evt vand eller olie på skeen, hvis dejen har svært ved at slippe.

Der er til en 8-9 boller:


Sæt ind i midten af ovnen og tænd på 200 grader. Bages i 35 minutter.

2 thoughts on “Nemme æltefrie barselsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.