Jeg har syet nogle spisesmække til Villy, fordi han selvfølgelig sviner en del når han spiser. Og jeg har tegnet det af – så her kommet et spisesmæk mønster.

Fordelen ved disse spisemsække er, i min optik, at de er lange, så de kan gå ind under tallerkenen. Og barnet har hænder og arme fri – vi prøvede sådan nogle spiseforklæder i starten, men dem svømmede han i.

spisesmæk mønster

Det skal du bruge:

Jeg har brugt et tisselagen/vådliggerlagen som bagside og fast bomuld til forsiden.

Du kan købe vådliggerlagen fx i Jysk, men det kan også købes i IKEA eller på metermål i stofbutikkerne.

Jeg har brugt bomuldsrester jeg havde liggende, derfor er de ret blomstrede. Det må han leve med, ham den lille.

spisesmæk mønster

Mønstret ligger nederst i dette blogindlæg.

Sådan gør du:

Du printer de tre sider ud, sørg for at de går helt ud til kanten på dit papir, altså ingen margener, så får det den rigtige størrelse. Hvis der er lidt margen, så læg lige en halv cm. til mønstret.

Dernæst klipper du mønstret ud og klipper et stykke tisselagen og et stykkebomuld efter mønstret. Der er sømrum.

Disse to syr du sammen med den glatte side mod retsiden af bomulden, lad et hul være åbent til at vende.

Så vender du og syr rundt langs kanten og lukker hullet.

Hvis du vil lave discount udgaven, så syr du på din overlocker, hvis du har sådan en, hele vejen rundt, når de to stykker stof ligger rigtigt. Altså, med den glatte bagside ud og retsiden af stoffet. Så sparer du en arbejdsgang, ved at skulle vende og sy rundt langs kanten. Det fungerer også, men de andre bliver mere lækre.

Så monterer du trykknapper eller velcro, der hvor det passer i størrelsen på dit barns hals.

Sådan!

SættekassensSpisesmæk side 1 SættekassensSpisesmæk side 2 SættekassensSpisesmæk side 3

Du kan finde flere ting at sy til din baby, fx babybuksersolsejl til barnevognen og babyshorts.

EDIT: Juni 2018 – nu har Villy brugt disse spisesmække i over halvandet år. De er vasket på 60 grader og tumblet i tørretumbler og holder stadig fint.

One thought on “Spisesmæk – opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.