Vi har af flere omgange, før vi fik barn, forsøgt os med madplaner, men det er altid løbet ud i sandet, nærmest før det startede.
Så prøvede vi en periode Aarstidernes Kvikkasse, som vi egentlig var ganske tilfredse med. Man fik alt til et måltid, fem dage om ugen, og det hele var tilpasset, så intet gik til spilde. Det bedste var næsten at det kun tog 20-30 minutter at lave og at ALT var beskrevet ned til mindste detalje. Hvilket er genialt når man er mig!
Nå, men ulempen – for os – var, at der også altid var fisk med. Og at denne fisk, rigtig tit var torsk, fordi vi åbenbart brugte Aarstiderne henover torske-sæsonen. Og vi kan ikke særlig godt lide torsk. Da vi så rendte ind i graviditeten med Villy og min medfølgende madlede, ja så stoppede vi. Der var simpelthen for meget mad vi ikke fik spist.
Nu hvor Villy spiser med, og tit spiser meget, men også forholdsvis selektivt, synes vi ikke Aarstiderne passer til os, som det er lige nu. I stedet prøver vi at få lavet varieret og god mad, men som han også synes er dejligt at spise – og så må vi så spise lidt kedeligt i øjeblikket.
Villy kan godt lide blød mad, der smager af noget. Hvem kan ikke det? Boller i karry og mørbradgryde er klart en af favoritterne, men vi nærmer os efterhånden et bredt repertoire af ting han gider at spise.
Derfor kunne vi pludselig komme i gang med madplaner igen, og med storindkøb en gang om ugen. Og ikke nok med at det sparer tid, så sparer vi også voldsomt mange penge!
Herunder vil jeg komme med lidt forslag til madplaner:
Mandag: Spaghetti med kødsovs (til to dage)
Tirsdag: Paneret flæsk i ovn. Dertil kartofler, dressing og spidskålssalat
Onsdag: Spaghetti med kødsovs
Torsdag: Rugbrødsmadder
Fredag: Æggekage med rester fra tirsdag
Lørdag: Helstegt kylling i gryde med kartofler, sovs og agurkesalat
Søndag: Tarteletter
Mandag: Lasagne
Tirsdag: Lasagne
Onsdag: Rugbrødsmadder
Torsdag: Pastapesto med bacon og ost
Fredag: Medisterpølse med kartofler, sovs og grønt
Lørdag: Koteletter med polenta og salat
Søndag: Søndagssteg med det hele
Mandag: Tærte med bacon, blomkål og porre
Tirsdag: Mørbradgryde med ris (til to dage)
Onsdag: Rugbrødsmadder
Torsdag: Mørbradgryde med ris
Fredag: Pasta med kyllingfilet og champignonsovs
Lørdag: Flæskesteg med kartofler, sovs, rødkål og agurkesalat
Søndag: Madder med rester fra i går
Det ser virkelig ud som nogle gode mad planer. Det ville jeg gerne spise. Lader mig sku lige inspirerer af dig. Tak for at dele
Du er sød :*