Vi er så heldige at have æble-træer i vores gård. Og at min far bor på en bondegård med en lille æblelund. Begge steder har vi plukket æbler, og jeg har brugt nogle af dem til en nem æble-crumble til os to.
Det blev en lille deluxe udgave med mørk chokolade, som blev indtaget til årets første Vild med dans – som jo er vigtigt at følge med i!
Der var forøvrigt et mega sjovt øjeblik, som du kan se hos TV2.
Vi har æblerne (og pærerne) stående fremme, og Villys tager hjemmevant et æble eller en pærer og går og snacker af. Det er så dejligt at se, og han kværner bare det hele. Det er nærmest bare pinden der er tilbage.
Æble-crumble
Du skal bruge, til en lille portion til to. Eller, altså, der var rester. Ca. 1/3 tilbage.
Men, altså. Man kan altid bruge kage!
Du skal bruge:
- 3 æbler
- Sukker
- Mel
- Mørk chokolade
- Kanelsukker
Sådan gør du:
Du vasker æblerne og skærer dem i små tern.
Vend æblerne i kanelsukker.
Tag ca 2 store skefulde smør og lad det blive godt blødt, inden du parrer det med to store skefulde mel og ligeså meget sukker.
Bland det sammen med fingrene, til det bliver blødt og lækkert.
Hak lidt chokolade groft ? så du ca har en håndfuld.
Put æblerne i et ildfast fast, drys chokoladen ud over.
Top med crumble-dejen. Er du til søde sager, hvilket jeg håber, for kagen er sød, så kan du lave lidt mere dej end jeg skriver her. Kagen matches godt med syrlige æbler, fordi crumblen er så sød.
Jeg brugte et fad på ca. 20×20 cm.
Ind i ovnen i knap en halv time ved 180 grader varmluft.
Du kan tilsvarende bruge små ildfaste skåle og portionanrette dem ? bagetid og varme er det samme.
En let og lækker lille dessert.
Spis dem sammen med creme fraiche eller vanilleis – eller bare som de er! Mums!