Jeg har flere gange lavet en oreo cheesecake.

oreo cheesecake

Siden har jeg haft behov for at justere lidt på opskriften, gøre portionen mindre og mere.. Ja, tapasvenlig. Du ved, så de kan arrangeres på en tallerken.

Nogen vil måske vove at påstå at de er vel store for en tapasanretning, da man i den forbindelse jo vil mene at der skal være plads til flere små kager. Men altså, man kan vel ikke få for meget kage?

Jeg er jo i virkeligheden ikke en ørn i et køkken, men lige denne kage er nem og jeg kan finde ud af det.

Jeg har dog også rimelig held med denne udgave af en hvid chokolade-oste-mumse-kage med hindbær coulis på toppen. Ja COULIS!

Oreo cheesecake

Portionen her er lavet til fire kager, så hvis man synes de er for store, kan man jo lave fem… eller seks, hvis man er til små portioner.
Kagen skal ikke i ovnen, men bunden har godt af lidt tid i fryseren til at sætte sig.

Der er ligesom tre steps i kagerne:

  • bund
  • flødemasse
  • ostemasse

Jeg har delt opskriften op, så du får ingredienserne først og så fremgangsmåden bagefter. Jeg håber det gør det nemmere at overskue.

Udover selve ingredienserne, skal du bruge:

  • kageplast
  • kopper eller lignende at forme kagerne i (jeg har brugt Mumi-kopper)

Du skal bruge – bunden:

  • 60 gram smør
  • 10 digestive kiks

Du skal bruge – flødemasse:

  • 3 dl piskefløde

Du skal bruge – ostemasse:

  • 200 gram flødeost (ikke light, for guds skyld ikke light)
  • ½ teske salt
  • 1 teske citronsaft
  • 1 teske vanillesukker
  • 3 spiseskefulde sukker

Du skal desuden bruge

  • 8 oreokiks (af de originale) til fyldet, samt en til hver kop til pynt

Sådan gør du – bunden:

Smelt smørret i en lille gryde.

Knus kiksene. Jeg har fundet ud af at man lige kan “for-knuse” det med enden af noget salat-bestik, og derefter blende det. Du kan enten have det som helt fint pulver nærmest, eller mere groft. Hvis du gerne vil have det groft, kan du putte kiksene i en frysepose og hamre på dem med en kødhammer.

oreo cheesecake

Bland kiks og smør godt.

Klip et rundt stykke kageplast og læg det i bunden af dine kopper.
Klip dernæst ca 25 cm kageplast og fold ned i koppen.

Nu skal du putte kiksemassen ned i bunden af kopperne, mas det lidt, så det sætter sig. Put dernæst kopperne i fryseren.

oreo cheesecake

Nu skal du lave toppen.

Sådan skal du gøre – flødemasse:

Pisk fløden til flødeskum i en skål.

Om lidt skal du blande det, forsigtigt, med knuste oreo og ostemassen.

Sådan gør du – ostemasse:

Pisk ostemassen godt med din elpisker. Gerne et par minutter.

Bland nu forsigtigt ostemassen og flødeskummet.

Knus dine oreokiks. Fx i en frysepose.

Kagerne samles

Vend ostecreme og flødeskum sammen, og bland forsigtigt dine oreo-kiks i massen.

Nu skal massen op i formene. Tag kopperne ud af fryseren.
Put din oste-flødemasse i en frysepose og klip spidsen af (et rimelig stort hul, nok 1-1,5 cm) – eller, hvis du er mere konditor-agtig end mig, så har du nok en smartere løsning.

oreo cheesecake

Men, masse i pose, masse ud af pose.
Sørg for at have spidsen af posen godt nede i koppen, så massen kommer pænt ud – jeg har forsøgt at vise det herunder.

oreo cheesecake

Put en oreo ned i hver kage, og stil dine kager på køl.

oreo cheesecake

Velbekomme!

Mange hilsner Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

5 thoughts on “Tapasvenlig oreo cheesecake”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.