Jeg søger altid efter pasta carbonara når jeg er på italiensk restaurant. Og der er langt mellem snapsene!
Men nu har P herhjemme heldigvis fundet en virkelig god måde at lave det på, og alle høvler indenbords.
Før i tiden har vi brugt fløde (med ‘vi’ mener jeg mest P, det er altså primært ham der kokkererer. Nå men ja, mest med fløde. Og det blir altså bare lidt fedt i fedt med bacon og fløde oveni hinanden.
Så denne udgave, uden fløde, er vildt god. Og egentlig henad den rigtige carbonara er, i Italien. Så vist jeg husker, er det vist en gammel mine-ret.. Eller i hvert fald noget med kul. Potato, potato.
Og, så laver vi den altså med skruer. For børnenes skyld.
Det skal du bruge til en børnevenlig pasta carbonara:
- 5 æg
- 200 gram revet parmasan
- 300 gram bacon
- 2 fed hvidløg
- 300 gram røget bacon
- 300 gram pasta skruer
- Masser af peber
Lav det, i to forskellige gryder (eller dybe pander).
Sådan gør du:
Brun baconen godt. Tag det af panden.
Sæt pastaen til at koge.
Pisk æg og parmasan sammen. Pres dine hvidløg og tilsæt.
Når pastaen er kogt, drænet du vandet fra og sætter gryden med den kogte pasta på blusset lidt.
Når det sidste vand er fordampet, og inden det begynder at stege, tilsætter et par dråber olivenolie.
Når det er godt varmt, hælder du ægge-ostemassen på og rører rundt. Tilsæt derefter din bacon, rør rundt og fjern hurtigt fra blusset. Det skal ikke blive til æggekage!
Server med friskrevet parmasan ost og frisk persille, og evt gnavegrønt on the side. Hvis du er til det, selvfølgelig. Man kan også brugt fuldkornspasta.
Du finder mere mad her. Pastaretter er tit et hit herhjemme, eller alt med bulgur. Det er også en nem ret: Bulgur, kebab fra frys, gnavegrønt og tzaziki eller dressing. Mums!