Hæklet legemad – rugbrød med spegepølse. Et styks smørrebrød med spegepølse, remoulade og ristede løg.
Du skal bruge bomuldsgarn i mørk brun, rød, gul, hvid og lys brun.
Hæklenål størrelse 3,0.
Du starter med rugbrøddet.
Rugbrød
Lav 15 luftmasker (den ene er til at vende med) med den mørkebrune.
Hækl 24 rækker fastmasker frem og tilbage.
Klip garnet, men lad en lang snor hænge på det ene stykke brød – hæft de resterende tre ender.
Lav to stykker brød.
Du syer alt pålægget fast på det ene brød, før du syr de to stykker sammen.
Spegepølse
1. omgang: Lav 6 masker i magisk ring med det røde garn (guide til det her), saml med en kantmaske (6 masker).
2. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (12 masker).
3. omgang: Lav 2 fastmasker i hveranden maske (18 masker).
4. omgang: Lav en fastmaske i de første to masker, dernæst to fastmasker i den næste. Gentag omgangen rundt (24 masker).
5. omgang: Lav en fastmaske i de første tre masker, dernæst to fastmasker i den næste. Gentag omgangen rundt (30 masker).
Sy din spegepølse fast på det ene stykke brød.
Tag din hvide garn og ri små hvide prikker på spegepølsen.
Remoulade
Lav 37 (den sidste maske er til at vende med) luftmasker med den gule, vend og lav to fastmasker i hver maske (altså ikke i den du brugte til at vende med). Sørg for at du hækler godt stramt og sno den løbende.
Sy remouladen på.
Ristede løg
De ristede løg laver du med den lysebrune. De er lavet som bobbel stitches, hvilket der findes en guide til her. Jeg laver dog fem stangmasker til hver boble.
Du laver fire luftmasker, de tre svarer til den første stangmaske. Dernæst laver du fire stangmasker i den første luftmaske (så har du fem stangmasker). Træk snoren igennem og sy de ristede løg fast på spegepølsen.
Til sidst syr du de to stykker brød sammen, og hæfter ende.
Du kan se flere mader her.