Jeg er ikke særlig madlavningsagtig, men kage er jeg glad for at lave. Og spise, selvfølgelig! Så da vi i dag havde gæster til Mortens and (som vi dog fik udefra), så skulle vi have dessert. Og det blev frugtsalat med råcreme.

Og det bliver I så involveret i. Sorry

Frugtsalat med råcreme

Det er jo en nem lille sag, og du kan variere den i det uendelige, nærmest.

Frugtsalat:

Alt det frugt du orker!
Jeg har brugt ananas-kirsebær, vindruer, banan, æbler, mandarin (fra dåse) og honningmelon. Jeg havde også købt kiwi, men dem glemte jeg…

Og så skærer du det hele ud i mundrette bidder og blander i en skål.

Råcreme:

Du skal bruge:

  • 2,5 dl fløde
  • 1,5 spiseske sukker
  • 2 æggeblommer (brug evt pasteuriserede blommer)
  • 1,5 teske vanillesukker

Pisk sukker, vanillesukker og æggeblommer til en luftig masse i en skål.
Pisk fløden luftig i en anden skål.
Vend de to ting sammen forsigtigt uden at slå luften ud.

Værsåartig at spise!

Så kan du servere din dessert. Råcremen har godt af lige at stå på køl en time eller to.

Server frugten i en skål med råcreme ovenpå. Top eventuelt med hakket mørk chokolade.

Velbekomme!
Du kan finde en anden god dessert her: https://www.saettekassen.dk/2019/08/19/kop-kage-i-aeble-crumble-version/

Jeg har brugt almindelige økologiske æg. Faktisk har jeg slet ikke tænkt over, om det burde have været pasteuriserede æg.. Godt vi kun har serveret det for os voksne, og ikke børnene! Nå, men jeg mindes at det blev meldt ud, sidste sommer, at salmonella heldigvis var ægge eksisterende (hæhæ, fik I den, ikke-ægge-eksisterende) hos danske høns, så det vælger jeg at tro på!

Hilsen Carina

3 thoughts on “Mums, frugtsalat med råcreme!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.