Slut med barsel - en tid med hygge, manglende søvn, babybio og....

31 års fødselsdag med byg-selv-lagkager

Jeg tænkte, allerede et godt stykke tid inden min fødselsdag, at jeg ville have byg-selv-lagkager. Fandme så!

byg-selv-lagkager

Byg-selv-lagkage til folket.

Det er jo ikke fordi det er raketvidenskab at lave lagkager. Så jeg har simpelthen lavet en hel masse ting, og så kunne folk selv vælge.
Som jeg sagde til min veninde dagen inden:

Det er ikke fordi de forskellige ting tager så lang tid. Det er faktisk alt sammen nogle nemme ting, der er bare mange af dem…

Lagkagebundene

Jeg havde først tænkt bare at udstandse bunde af nogle købte. Men så opdagede jeg denne opskrift, og så var det simpelthen for nemt til at lade være!

Jeg har brugt en opskrift fra Frau Putz, som jeg dog har ændret lidt i.
Denne portion giver 60-65 små bunde på 6-7 cm i diameter.

Det skal du bruge – lagkagebunde:

  • 210 gram mel
  • 9 æg
  • 300 gram sukker
  • 5 tesker vanillesukker

Sådan gør du – lagkagebunde:

Pisk æg og sukker. Meget. Se hvor meget hos Frau Putz.

Sigt derefter vanillesukker og mel i, og vend det forsigtigt.
Jeg fik ikke sigtet det i lidt af gangen, det havde gjort det nemmere, der kom lidt klumper i min dej.

Smør dejen ud i små cirkler. Jeg startede med at tegne rundt om et glas og så forsøge at ramme inden for det, men jeg er ikke så korrekt, så det blev lidt på slump. Så kan man finde de bunde der passer bedst til ens egen lagkage. Eller noget. Nu er de sådan, i hvert fald.

Cognac, makroner og kyskager

Jeg havde indkøbt lidt makroner, kyskager – og havde en cognac stående.
Eftersigende fungerede det rigtig godt med lidt cognac på lagkagebundende, og dertil makroner.

Kyskager var ligesom kronen på værket.

Salt karamelsauce

Jeg fandt på at jeg også ville have saltkaramel. Jeg ved ikke om det egentlig passer med sådan en karamelsauce til lagkager, men nu er den der – opskriften er fra altid gode Valdemarsro. En side jeg forøvrigt bruger meget!

Sukker smeltes og fløden hældes i. Til sidst rører lidt salt i. Mååååms, siger jeg bare!

Det fungerer også særdeles godt på en varm bolle. Har jeg hørt.

Skønne skumme

Jeg lavede tre slags flødeskum:

  • almindelig flødeskum på sprøjtepose
  • hindbærskum
  • rutebilsskum

Der er brugt ca 1/4 liter piskefløde til hver slags skum. Og der var rester, det var der forøvrigt af det meste.

Pisk skummet godt, den der ca. kvarte liter.

Derefter gør du følgende:

Sådan gør du – rutebilsskum:

Knus tyve rutebiler i en pose, og vend dem forsigtigt i skummet.

Simple as that.

Sådan gør du – hindbærskum:

Jeg bruger frosne hindbær, 250 gram. De bliver lige kogt op, og derefter kølet og mast gennem en si.
Så har du ligesom hindbærmassen for sig, og væsken fra sig.

Hindbærmassen vender du forsigtigt med fkødeskum af ca. 1/4 liter piskefløde.

Og så kan du passende bruge væsken til at lave smuk lyserød glasur på!

byg-selv-lagkager

Så havde vi lidt frugt.

Frugten

Blåbær, jordbær, og banan i tynde skiver.
Det skal der næsten til, og det passer mega godt med vanillecremen!

Vanillecreme

Jeg kogte sgu selv vanillecreme. Det har jeg aldrig gjort før, men det smagte også godt!

Jeg lavede det på følgende måde – og en købt kagecreme kan altså også sagtens fungerer.
Det er jo egentlig det fine ved det her. Man kan gøre det super simpelt, købe en creme, piske en flødeskum og smække noget frugt på bordet, eller man kan skrue på det hele, og lave de her ting. Eller nogle andre.

Det skal du bruge – vanillecreme:

  • en hel vanillestang
  • 5 dl sødmælk
  • 40 gram Maizena
  • 50 gram sukker
  • 1 æg (i den oprindelige opskrift skulle man kun bruge blommen, det havde jeg ikke fattet, men det fungerede altså på magisk vis fint med et helt æg…)

Sådan gør du – vanillecreme:

Skær vanillestangen op, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker.
Pisk da vanillekorn og sukker, med resten af sukkeret, Maizenaen og 1 dl mælk. Til sidst tilsættes ægget.

Sæt resten af mælken og den tomme vanillestang over og koge.

Når mælken koger, fisker du vanillestangen op, og hælder resten af de rørte ingredienser i gryden. Kog det op, helt kort, fem sekunder, tag af blusset og køl helt ned.
Bruges senere samme dag, eller næste.

byg-selv-lagkager

Hvad er din favorit lagkage? Og er du typen der altid bager bunde selv? Jeg har aldrig prøvet det før – men det kommer til at ske fra nu af…

Mange hilsner Carina

Husk jeg bliver altid glad for kommentarer herinde, og svarer altid!
Du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg.

 

1 kommentar

  • Tine Søgaard

    Og det var bare mums alt sammen 😜 jeg glæder mig allerede til næste gang, du serverer det 😜❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med barsel - en tid med hygge, manglende søvn, babybio og....